top of page

Història del nostre club

La història del nostre club va començar l’any 2007 , quan un petit grup de pares i mares de l’escola Canigó de Sant Just Desvern, van portar als seus fills/es a una Jornada d’Atletisme Escolar del Consell Esportiu del Baix Llobregat, pensant que seria una jornada lúdica on els   ensenyarien les diverses proves atlètiques. Una vegada a les pistes, es va veure que era una competició atlètica en tota regla, amb jutges i les diverses proves d’atletisme (curses, salts, llançaments) per a les quals els nens/es no estaven preparats i van competir amb total desconeixement del reglament.

A partir d’aquell dia, dos pares, a través de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, van demanar poder practicar, els dissabtes al matí, les diferents proves atlètiques a les pistes de Cornellà amb els aproximadament 15 nens/es que havien anat a la jornada atlètica.

Durant tot l’any i el següent van anar-hi a practicar alguns dissabtes i a participar a les Jornades atlètiques i finalment, a finals de l’any 2008,  es va constituir una SEA (Secció esportiva de l’Ampa Canigó), anomenada Atletisme Canigó.

Els nens i nenes de l’escola participaven en les jornades comarcals atlètiques del Baix Llobregat, així com als crosos i curses populars. Davant de la demanda de famílies d’altres escoles del poble, l’any següent, al 2009, es va ampliar la secció esportiva agrupant a la resta de les escoles de Sant Just.

 

Amb l’ànim de donar cabuda no només a les nenes i nens que estudiaven a les escoles de Sant Just, sinó també a tots aquells que, visquent o no al nostre poble, els agrada i volen practicar l’esport de l’atletisme, es va fundar el Club d’atletisme Sant Just, ja com a entitat pròpia a l’any 2010.

 

La formació d’aquest Club no  va representar cap canvi en l’esperit inicial que va moure a crear el primer grup d’atletes. La voluntat doble de, per una banda, fer créixer els nostres fills dins d’un entorn sa, distès i divertit, i, per altra, de conèixer i practicar un esport que aporta valors tan fonamentals com el respecte, la solidaritat i la disciplina.

 

Dos o tres dies a la setmana, de setembre a juny , els atletes i els entrenadors (distribuïts en diferents grups d’edats i categories) es troben per entrenar a l’estadi d’atletisme de Les Grasses, a Sant Feliu de Llobregat.

Un entrenament amè, didàctic i creatiu que combina jocs, tècnica, preparació  de la condició física,semprerelacionades amb l’atletisme, sense oblidar la part social i educativa que és un dels pilars del nostre club.

Regularment, i dins de l’àmbit de la Federació Catalana d’atletisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, participem en diferents proves atlètiques: crosos i proves en pista (curses de mig fons i velocitat, tanques, llargada, pes, alçada…), així com en curses populars de la comarca.

Aquests dies els nostres petits posen en escena tot allò que han practicat durant els entrenaments, constatant que la feina ben feta té els seus fruits.

Els bons resultats en les competicions són una bona mostra del treball que fan els entrenadors i els nens i nens del club. En la curta vida del Club ja comptem amb molt triomfs en diferents campionats de Catalunya, tant a nivell individual com en equip.

 

L’activitat del Club no acaba aquí. Durant l’any,  en diverses ocasions,  ens trobem tots, pares i fills per a realitzar activitats fora de l’atletisme: excursions, dinars, sortides a la platja... Tot aquest bon ambient que ens uneix també el posem en comú un cop l’any, quan organitzem el Cros de Sant Just, un esdeveniment que ha merescut el reconeixement dels diferents clubs que hi han participat.

 

Club d´Atletisme Sant Just

bottom of page